24.1 C
Chernivtsi
luni, mai 6, 2024

PUNCTELE DE TRECERE „PORUBNA – SIRET” ȘI „FÂNTÂNA ALBĂ – CLIMĂUȚI” SUNT ÎN PRIORITATE. Ucraina și România au prezentat o strategie comună de reconstrucție a infrastructurii de frontieră

Trebuie citit

Șase puncte de trecere a frontierei ucraineano-română, care se află pe teritoriul regiunii Cernăuți, au fost incluse în Planul general de dezvoltare al infrastructurii de frontieră la punctele automobilistice de trecere a frontierei, elaborat de Ucraina și România. Despre aceasta a anunțat șeful Administrației Regionale Militare Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk.

„O strategie comună a Ucrainei și României, privind reconstrucția infrastructurii vamală și de frontieră, a fost prezentată la Cernăuți. La evenimentul de prezentare a planului general de reconstrucție a punctelor de trecere a frontierei au participat partenerii noștri din România, Dorel Fronea, consilier strategic al Misiunii Uniunii Europene de consiliere în Ucraina, Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor al României, Mustafa Naiem, șeful Agenției de stat de reconstrucție și dezvoltare a infrastructurii, Serhii Derkaci, viceministrul dezvoltării comunităților, teritoriilor și infrastructurii al Ucrainei, reprezentanți ai serviciilor vamale și de frontieră ale ambelor state”, — a declarat Ruslan Zaparaniuk.

Din spusele sale, proiectul are ca scop majorarea traficului de mărfuri, operațiunilor de export și import, fluxului de pasageri dintre Ucraina și țările Uniunii Europene.

Per total, planul general conține 14 puncte de trecere. Ele au fost repartizate conform nivelului de prioritate. În particular, după cum a menționat conducătorul regiunii Cernăuți, punctele de trecere „Porubna – Siret” și „Fântâna Albă – Climăuți” au fost desemnate drept obiective de prioritate maximă, „Diachivți – Racovăț” și „Crasnoilsc – Vicovu de Sus” — medie, iar „Șepit – Izvoarele Sucevei” și „Ruska – Ulma” — obiective de prioritate mai scăzută.

„Primordială este reconstrucția punctelor de trecere care deja funcționează. Astfel, extinderea punctului de trecere „Porubna – Siret” va oferi posibilitatea de a mări cu 20 procente traficul de camioane și cu 40 de procente traficul de pasageri. Pentru a obține finanțare, intenționăm să atragem parteneri și donatori internaționali.

În baza Planului general, vor fi formate cereri la Comisia Europeană. Lucrăm împreună pentru ca Bucovina să devină un centru logistic modern de transport internațional”, — a mai spus șeful ARM Cernăuți.

„Monitorul bucovinean” – https://monitorbuk.com/

- Reklama -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reklama -spot_img

Ultimul articol